Vyzkoušejte tyto tři kuřecí marinády a užijte si chuť od jinak mdlého proteinu.
Tyto marinády mohou být používány téměř na jakékoliv maso: zkuste to na steaku, jehněčím nebo vepřovém mase.
1. Grilované hořčičné kuře
Bílkoviny z kuřecího masa kombinované s 11 gramy bílkovin na šálek hořčice činí tento pokrm dobrým pro budování svalů. Pro doladění chuti se hodí doplnit koprem nebo citronem.
Ingredience:
- kuřecí prsa - 150 - 200 gramů
- dijonská hořčice - 3 polévkové lžíce
- olivový olej - 1 polévková lžíce
- citronová šťáva - 1/2 citronu
- kopr - 20 - 30 gramů
Příprava:
- v kuchyňském robotu rozmixujte směs hořčice, citronové šťávy a kopru
- naložte kuřecí prsa do hořčičné marinády na dobu nejméně 4 hodin
- umístěte marinované kuře na gril (potíráme kuře olivovým olejem a grilujeme jej cca 5 minut na každé straně)
Nutriční hodnoty (velikost porce cca 175 gramů):
- kalorie - 317 kcal
- bílkoviny - 34 gramů
- sacharidy - 4 gramy
- tuk - 19 gramů
2. Kari kuře
Připravte se na intenzivní chuť s touto kořeněnou marinádou. Teplo z kari v této marinádě Vám pomůže spalovat tuky, když jíte.
Ingredience:
- kuřecí prsa - 150 - 200 gramů
- kmín - 10 - 20 gramů
- kari (v prášku) - 1 polévková lžíce
- česnek - 2 stroužky
- olivový olej - 1 polévková lžíce
Příprava:
- smíchejte kombinaci kari, kmínu a česneku
- ponořte (potřete) kuřecí prsa do směsi
- nechte odležet v ledničce, dokud nebudete připraveni grilovat (grilujte kuře po dobu pěti minut s každé strany a potírejte olivovým olejem)
Nutriční hodnoty (velikost porce cca 175 gramů):
- kalorie - 325 kcal
- bílkoviny - 34 gramů
- sacharidy - 8 gramy
- tuk - 20 gramů
3. Čerstvé česnekovo-bylinkové kuře
Místo toho, aby jste Vaše jídlo nasolili a opepřili aby mělo chuť, zkuste čerstvé bylinky. TIP: použijte zadní stranu nože k rozdrcení stonků rozmarýnu a uvolněte tak přírodní oleje bylin pro ještě dokonalejší chuť.
Ingredience:
- kuřecí prsa - 150 - 200 gramů
- rozmarýn - 40 - 50 gramů
- oregano - 40 - 50 gramů
- tymián - 40 - 50 gramů
- česnek - 3 stroužky
- citronová šťáva - 1 citron
- olivový olej - 2 polévkové lžíce
- sůl - na chuť
- pepř - na chuť
Příprava:
- smíchejte kombinaci rozmarýnu, oregana a tymiánu v misce. Přidejte nakrájený (rozdrcený) česnek, olivový olej a citronovou šťávu
- marinujte kuřecí prsa ve směsi
- nechte odležet v ledničce, dokud nebudete připraveni grilovat (grilujte kuře po dobu pěti minut s každé strany)
Nutriční hodnoty (velikost porce cca 175 gramů):
- kalorie - 445 kcal
- bílkoviny - 34 gramů
- sacharidy - 9 gramy
- tuk - 33 gramů
Přeji Vám dobrou chuť.