Pozor! Co se skrývá ve Vašem proteinu?

Super, Gold, Whey protein jsou výrazy, které lze použít na výrobky, které se značně liší, pokud jde o přísady a kvalitu.
Toto je pro mě osobně problém!
Byl to jeden z hlavních impulzů, proč jsem začal s HIGHPROTEIN a udělal jsem to pro jediný cíl, abychom produkovali to nejlepší. Mnoho další společností s tímto názorem nepracuje a místo toho jsou vedeny účetními než vášnivými odborníky na výživu.

Pozor! Co se skrývá ve Vašem proteinu_HIGHPROTEIN_článek

HIGHPROTEIN připravuje řadu prvotřídní doplňků a mohl bych Vám celou řadu ukázat, ale myslím, že dostatečně reprezentativní je Hydro 75™ Hydrolysed Casein. Jedná se o produkt pro zotavení po cvičení zaměřený na okamžitou dodávku syrovátkových di- a tripeptidů. Vzpomínám si, jak jsem byl uchvácen tímto úžasným produktem, ale uvědomil si, že chutná příšerně. Dokonce jsem uvažoval o uvedení poznámky na etiketě produktu, abychom předem varovali zákazníky o chuti, která je spojena s použitím takového extrémního hydrolyzátu jako jediného zdroje bílkovin. Vzhledem k výkonu, jsem byl nekompromisní a tento vzorec téměř zachoval s tím, co není ochucen.

Tady je důvod: mohl jsem udělat kompromis, dát účinné látky méně a mít větší zisk, například použít horší hydrolyzát, ale to bych prodal duši ďáblu. Pevně věřím v získání toho, za co platíte. Pokud si myslíte, že výrobky HIGHPROTEIN jsou drahé, existuje důvod, proč získáváte to nejlepší. Jestli se Vám nelíbí ceny, rozhodně se neurazím, pokus si koupíte produkty jiné značky, ale můžu zaručit, že to bude na úkor něčeho jiného.

Dnešní trh je zaplaven, nejen proteiny, a musí to být pro všechny nově příchozí zákazníky jako minové pole, aby to všechno dávalo smysl. Mohu říct, že se zdá, že stále více se klade důraz na chuť a v důsledku toho vidíme rozšířené používání plniv, aby výrobky lépe chutnaly. A co nutriční profil! Obsah bílkovin se sníží a kompromisy se zvýší.

Existuje několik přísad, které můžete přidat do proteinu, které zlepší chuť a pocit v ústech na úkor nutričního profilu a někdy potenciálně i vašeho zdraví. Dnes Vás chci upozornit na tyto skutečnosti, abyste mohli při příštím nákupu proteinu učinit informovanou volbu.

Co nepotřebujete v proteinu!

Velmi oblíbená složka, která vede k lepší chuti je tuk, což způsobuje, že Vaše proteiny chutnají krémově a hladce. Mnoho z nich je vyrobeno z palmového oleje atd. Zde je typický seznam složek krémových proteinů: rostlinné oleje (kokosový, palmový), kaseinát sodný, mono- a diglyceridy, aluminosilikát sodný, umělé ovoce, annatto barvivo.

Je to jako by někdo udělal soutěž o co nejhorší směs přísad a tohle zvítězilo. Faktem je, že nejsem fanouškem tuku a nepřidáváte jen miligramy, potřebujete gramy na jednu porci, aby jste měli výrazný vliv na chuť.

Méně než 70 % bílkoviny

Nižší obsah bílkovin je přímím výsledkem přidání plniv nebo použití levnějších proteinů. Pokud přidáte vysoce kvalitní zdroje bílkovin, abyste získali kvalitní směs bílkovin a přidali chuť, barvu a malé množství zahušťovadla, měli by jste skončit s proteinem o obsahu minimálně 75 % bílkovin. Jako příklad uvádím náš produkt High 80™ Whey Protein Concentrate, který dodává 80 % bílkovin pro všechny příchutě a je to náš vstupní produkt s využitím WPC proteinu.

Fruktóza

Fruktóza má místo v energetických nápojích v určitých poměrech pro lidi, kteří cvičí více než devadesát minut. To je jediný čas, kdy má hodnotu ve sportovní výživě a je vědecky ověřen. Nicméně, plnit fruktózou protein kvůli oslazení je podle mě šílenství. Podle mého názoru, by byla dextróza lepší volba.

Umělá barviva

Zdá se, že některé značky láká přidávat všechny druhy umělých složek. Rozumím jejich použití, stačí přidat 0,01 % aby byl koktejl krásně růžoví, pravděpodobně velmi potřebné, pokud jste již snížili obsah bílkovin přidáním tuku, fruktózy atd.

Bílkoviny označené "v sušině"

Bezvýznamné a naprosto zavádějící pro spotřebitele. Víte, co to znamená? Informace o "suchém základu" pocházejí z osvědčení o analýze, které mlékárny používají k zobrazení vlhkosti ve své surovině. Nikdy jsem neviděl tento bod, protože vlhkost je vždy uváděna samostatně a obvykle představuje 5 % bílkovinného prášku. Ale to, co je podstatné, je obsah bílkovin "jak je" a to vypadá následovně:

Protein (v sušině) - 85 %

Protein (jak je) - 80 %

Vlhkost - 5 %

Pokud se zeptáte mlékárny, která bílkovina reprezentuje produkt, je to "jak je". Proč používat číslo "v sušině"? Pojďme se zeptat těch společností, které jej používají. Vím, že je nelegální označovat proteinový výrobek v EU použitím takové terminologie, takže myslím, že tyto společnosti si neuvědomují zákony, které chrání spotřebitele. Označovaní musí být přesné a naprosto transparentní v každém detailu.

Doplnění

Jsem si jistý, že budou i další přísady, které jsem zmeškal, takže pokud objevím v budoucnu další, doplním tento blog.

Pokud jste blog dočetli až sem, pak výborně a děkuji za Váš čas a doufám, že Vám budou tyto informace k užitku. My v HIGHPROTEIN se soustředíme na zlepšení a pokrok ve sportovní výživě, takže nebude překvapením, když se brzy objeví nová proteinová směs s čistějším, vyšším obsahem bílkovin.