Jak alkohol brání ztrátě tuku!

Mnoho lidí si užívá sedativního vlivu alkoholu a využívá ho jako součást tradice naší společnosti. Zde je pár informací o alkoholu a vysvětlení hlavní obavy, jak je zpracováván, co obsahuje atd.

Používání alkoholu je dobře známá součást lidské kultury - je něco, co se stalo téměř stejně přijatelným jako jídlo nebo dýchání. Jako sociální prostředník a akceptovaná droga je alkohol velmi populární a má spotřebu na masové úrovni.

Avšak alkohol má dobře zdokumentované škodlivé účinky - snížení výkonu, mentální postižení, možnou závislost, cukrovku a jaterní onemocnění v různém stupni. Toto se všeobecně říká pořád a mnoho lidí si užívá sedativního vlivu a hraje zásadní roli v mnoha společenských tradicích a praktikách. Jeden účinek alkoholu, který není široce diskutován, je jeho vliv a složení těla. V nejčistší podobě je ethylalkohol, který dodává 7 kalorií na gram, alkohol poskytuje energii a zvyšuje celkovou energetickou bilanci vždy, když se konzumuje.

Na rozdíl od makroživin, jako jsou sacharidy, bílkoviny a tuky, dodává alkohol, který odborníci na výživu často označují jako prázdné kalorie - kalorie bez energie! A aby to bylo ještě horší, je to první palivo, které se používá v kombinaci se sacharidy, tuky a bílkovinami, které odkládají spalování tuků a přispívají k jeho většímu ukládání v těle.

"Toto je problém všech alkoholickými nápojů a důvod, proč nepít alkohol." Alkohol, kdykoliv je užíván, je prvním palivem, které tělo spaluje. Zastaví úbytek hmotnosti, prostě ho odloží, protože alkohol se neskladuje jako glykogen a okamžitě se vrátíte zpět do ketózy / lipolýzy po vyčerpání alkoholu.

Jakákoliv forma alkoholu může představovat problémy nejen pro ty, kteří se chtějí zbavit nežádoucího tuku, aby vypadali co nejlépe.

Hlavní obavy jsou následující:

1. Alkohol dodává téměř dvakrát tolik kalorií jako bílkoviny nebo sacharidy

U sedmi kalorií na gram poskytuje alkohol téměř dvakrát více než bílkoviny a sacharidy. Ve skutečnosti má alkohol jen o dvě kalorie méně než tuk, který má devět kalorií na gram. Také je třeba si uvědomit, že kalorie v alkoholu postrádají živiny prospěšné pro zdravý metabolismu, a proto urychlují ukládání tuků.

Kalorie obsažené v průměrném alkoholickém nápoji jsou poměrně koncentrované ve srovnání s mnoha potravinami, a to ve skutečnosti způsobí, že člověk neúmyslně příjme mnohem více kalorií. Alkohol je docela klamavý tím, že prochází organismem rychle, často předtím, než si konzument uvědomí počet nápojů, které vypil.

Alkoholické nápoje obsahují také kalorie z různých zdrojů, které přispívají k celkovému příjmu kalorií. Některé kalorie například obsahují tuky. Víno a pivo mají vysoký obsah sacharidů. sacharidy uvolňují inzulín, což může urychlit ukládání tuku přímo v tukových buňkách - konečným výsledkem je zvýšení tělesného tuku.

2. Alkohol uvolňuje inhibice

Při pití alkoholu se lidé obvykle nezastaví, aby zvážili dopad alkoholu na jejich tělo. Takový je vliv alkoholu na uvolnění inhibice. Výsledkem tohoto uvolněného myšlení by mohlo být zvýšení spotřeby kalorií a zvýšení tělesného tuku (opilí mohou také jíst více špatných druhů jídla, aniž by přemýšleli o následcích).

Alkohol má tendenci mít účinek stimulující chuť k jídlu, neboť poskytuje jen málo živin a zanechává chuť na jiné potraviny. Přidejte tuto skutečnost na skutečnost, že tučné a slané potraviny obvykle doprovázejí většinu příležitostí, kde se konzumuje alkohol a obecné oslabení odhodlání, které je u opilého myšlení a máte recept na příbytek tuku. Ukázalo se také, že alkohol působí na motivaci, což ohrožuje zdraví jídelníček.

3. Alkohol může poškodit žaludek, ledviny a játra

Vzhledem k tomu, že alkohol je vedlejším produktem kvasinkového trávení - může mít dráždivý účinek na žaludek a postupně oslabit ledviny a játra, což vede k vážným zdravotním problémům a dokonce i smrti v některých případech. Jakékoliv oslabení žaludku snižují rychlost a účinnost, při níž jsou potraviny tráveny, což nakonec narušuje zdravý metabolismus a proces hubnutí.

Játra, která zpracovávají toxiny a rozkládají tuky na palivo, je rozhodující udržet ve zdravé tělesné kompozici. Alkohol je při detoxikaci v játrech nejvíce destruktivní.

4. Alkohol snižuje testosteron

Testosteron, který má silný efekt ztráty tuku, je snížen při každé konzumaci alkoholu, čím se zastaví jeho potenciál jako tukového spalovače. Testosteron také jako anabolický hormon přispívá k růstu svalové hmoty. Snížení testosteronu znamená méně svalových zisků a méně svalů znamená snížení rychlosti metabolismu.

Nižší metabolická rychlost způsobí, že ztráta tuku bude ještě nižší. Toto řídí způsob jakým používáme energii. Ti s vyšší metabolickou rychlostí spálí v klidu více kalorií. Tím, že interferuje s produkcí testosteronu, alkohol nepřímo způsobuje, že tělo sníží rychlost metabolismu (a tedy míru, v níž využívá energii) a přímo zakazuje testosteronu vyvíjet jeho silné účinky na spalování tuků.

5. Alkohol zvyšuje chuť k jídlu

Alkohol může zvýšit chuť k jídlu, čímž je kombinace alkoholu a jídla ještě horší. Kanadská studie ukázala, že kombinace alkoholu před jídlem zvyšuje příjem kalorií v mnohem větší míře, než u sladkého nápoje. Také vědci z Denmark's Royal Veterinary and Agricultural University ukázali, že pokud muži konzumují jídlo s alkoholickým nápojem, spíše než s nealkoholickým nápojem, zvyšuje se množství konzumovaných kalorií.

Jak se alkohol zpracovává v těle?

Abychom pochopili, proč nás alkohol ovlivňuje tak, jak to dělá, je důležité vědět, jak se v těle zpracovává.

Po konzumaci prvního alkoholického nápoje se 25 % tohoto alkoholu absorbuje přímo ze žaludku do krevního řečiště, zbytek se vstřebává přes tenké střevo. Alkohol je obecně absorbován poměrně rychle, jeho absorpce se však může zrychlit v závislosti na několika faktorech:

  • množství jídla v žaludku (plnější žaludek zpomaluje rychlost absorpce)
  • zda je nápoj sycený (šampaňské se absorbuje rychleji než nesycené nápoje)
  • koncentrace alkoholu v nápoji
 

Přibližně 98 % konzumovaného alkoholu se zpracovává v játrech, přičemž zbylé 2 % až 10 % se vylučuje močí, dýcháním a potem. Množství alkoholu v běžném nápoji bude trvat přibližně 10 hodin, než průměrná osoba zpracuje, což znamená, čím více se spotřebuje na jednom místě, tím vyšší je nárůst obsahu alkoholu v krvi. Když játra zpracovávají alkohol, dělají to dvěma způsoby.

Z alkoholu se většinou rozkládá enzym alkoholdehydrogenasa (ADH, která je obsažena v jaterních buňkách). ADH poté metabolizuje alkohol na acetaldehyd. Acetaldehyd je rozdělen na octan jiným enzymem, aldehyddehydrogenázou. V konečném stádiu je acetát dále metabolizován, kde nakonec tělo opouští jako odpadní produkty oxid uhličitý a voda.

Druhým způsobem, jakým může být alkohol zpracováván, je méně obvyklá alternativa, která používá jinou sadu jaterních enzymů. Tato alternativní cesta, nazývaná mikrozomálním systémem oxidace ethanolu, se používá, když má krev velmi vysoký obsah alkoholu.

Závěrem

Co tedy dělat? Vzhledem k tomu, že alkohol hraje velkou roli v oslavách a sociální soudržnosti, může se člověk úplně zdržet jeho užívání?

Opravdu záleží na cílech, které člověk má!